Tekakor och Småbröd

Tekakor
I torsdags fick jag träna på att göra tekakor. Först rundriver man alla bitar, sedan plattar man ut dem till en cirkel och naggar dem… Vi naggade lite slarvigt på något bröd och då blev de nästan som pitabröd istället. Sedan gjorde vi hallongrottor.
(Det var lite kul att vi gjorde bröd som kallas för teKAKOR, och hallongrottor som kategoriseras som kubbade småBRÖD.)

All-focus
I fredags fick vi fortsätta göra småbröd. Vi gjorde finska pinnar (kubbade småbröd), chokladbröd (skurna småbröd) och rågkex (kavlade småbröd).
Det gick riktigt bra att göra finska pinnar!

All-focus
All-focus
Jag plattade ut mina chokladbröd lite för mycket (de två längderna till höger) så de blev inte lika fina som de andras (längderna till vänster), men om man gillar lite krispiga kakor, så gillar man garanterat mina!

All-focus
Degen till rågkex är väldigt smulig, och därför var det en riktig utmaning att kavla ut tunna kakor. Jag tycker däremot att de blev väldigt fina.

När vi hade städat i bageriet fick vi lära oss lite om hur man fyller i en produktkalkyl.

Kakor

Finska pinnar, hallongrottor, råg kex, chokladbröd.

Lämna ett svar